Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

В бібліотеках Львівщини понад 30% російськомовних видань

Як повідомили Гал-інфо в Головному управлінні статистики у Львівській області, на початок 2021 року у Львівській області за даними департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської облдержадміністрації функціонувало 1262 публічні та спеціалізовані бібліотеки, з них 1074 – у сільській місцевості, 188 – у міській місцевості.

Серед провідних бібліотек – Національна наукова бібліотека України ім. В. Стефаника, обласна науково-педагогічна бібліотека, обласна наукова медична бібліотека, обласна бібліотека для дітей, обласна універсальна наукова бібліотека, обласна бібліотека для юнацтва.

Бібліотечні фонди містять 15,5 млн. примірників видань, з яких 95,1 тис. – на електронних носіях та аудіовізуальні видання. На 100 осіб населення припадає 621 примірник.

У Львівській області обслуговують користувачів 2495 бібліотечних працівників.

Послугами бібліотек на початок 2021 року скористалось 820,9 тис. читачів або кожен третій мешканець області. Близько третини читачів – у віці до 18 років, кожен другий – проживає у сільській місцевості.

У 2020 році читачам видано 12,8 млн. примірників видань. У середньому кожен читач упродовж року отримав 16 книжок, а кожен працівник бібліотеки видав 5,1 тис. примірників.

Більше половини (55,5%) книжкового фонду бібліотек видано українською мовою, понад третину (35,2%) – російською, 9,3% – іншими мовами.

Крім того, 1031 бібліотека працює у закладах освіти, зокрема 938 бібліотек – у закладах загальної середньої освіти, 50 – у закладах професійної (професійно-технічної) освіти та 43 – у  закладах вищої освіти.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ