Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Бориславській санаторній школі відкрили «Клас безпеки»

Варто відзначити, що це 71-ий такий клас, який відкрився в Україні, повідомляють в ЛОДА.
Фото - ЛОДА

Напередодні Нового року в КЗ ЛОР «Бориславська санаторна школа», в межах реалізації Всеукраїнського проєкту Міністерства освіти та науки відбулось урочисте відкриття «Класу безпеки».

Клас безпеки - це важливий безпечний куток в школі, адже найважливіше завдання педагога у воєнний час - навчити дитину уникати небезпечної ситуації та вміти правильно поводитись у випадку її виникнення.

Проєкт спрямований на посилення профілактичної роботи з питань безпеки життєдіяльності здобувачів освіти, формування в учнів здоров’язбережувальних компетентностей, отримання знань щодо правил пожежної, мінної безпеки та цивільного захисту, розуміння алгоритму дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій, формування вмінь надання домедичної допомоги.

Облаштування класу безпеки в Бориславській санаторній школі відповідає чинним рекомендаціям Міністерства освіти та науки України. Клас розділений на кілька навчальних зон та обладнаний муляжами вибухонебезпечних предметів, інвентарем для домедичної допомоги, пожежної безпеки.

Тут діти різних вікових груп зможуть і в теорії, і на практиці навчатися основ пожежної та протимінної безпеки, правил поведінки під час сигналу «Повітряна тривога», правил надання домедичної допомоги. Для молодших школярів створений ігровий куточок, а учні всіх вікових категорій матимуть можливість побачити наочні докази злочинної військової діяльності рашистів на нашій землі.

На відкритті класу був присутній голова ГО Бориславської «Самооборони» Олег Михлик, який надав для класу муляжі гранат та осколки ракет з лінії фронту, гільзи, підписані нашими захисниками з «Азовсталі», особисті речі військових рф, залишки заборонених касетних та фосфорних бомб, якими російські окупанти вбивають мирних українців.

Випускники школи, які зараз на передовій захищають нашу Батьківщину, передали для класу безпеки найкращі синьо - жовті прапори з підписами та вітаннями воїнів з фронту. Наприкінці заходу головний інспектор Бориславського МВГУ ДСНС України у Львівській області Ігор Панів провів майстер - клас з пожежної безпеки та роз'яснив основні моменти безпечної поведінки в умовах війни.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ