Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

В Бродах планують відреставрувати синагогу та замок

У Бродах планують відреставрувати дві пам’ятки архітектури національного значення – синагогу та замок. Про це повідомили в Департаменті архітектури та розвитку містобудування ЛОДА.

На це виділять кошти з обласного бюджету.

Вчора, 23 червня, директорка департаменту архітектури та розвитку містобудування Львівської ОВА Олена Василько разом з фахівцями провела у Бродах робочу нараду щодо аварійного стану синагоги та необхідності ремонтно-реставраційних робіт у Бродівському замку. Обидві будівлі є пам’ятками архітектури національного значення. Спільно вдалося визначити пріоритетність робіт на цих об'єктах. 

Вже до середи архітектор Юрій Вербовецький сформує перелік першочергових заходів, стадійність та основні складові розроблення науково-проєктної документації. Синагога вимагає невідкладних протиаварійних робіт. Щодо замку – зараз тут розташована школа і музей. Стан будівлі не є критичним, але дах і фасад потребують ремонтно-реставраційних робіт. Тому ще цьогоріч планують передбачити кошти в обласному бюджеті. 

Керівництво органу місцевого самоврядування, зокрема голова Бродівська міська рада – Анатолій Белей та головна архітектора міста Тетяна Нікіфоряк активно підтримують відновлення цих пам’яток – буде співфінансування від громади. 

Нагадаємо, цьогоріч в обласному бюджеті передбачено чотири мільйони гривень для ремонтно-реставраційних робіт на даху Празького банку, що в Бродах.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ