Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

У Чилі пройшов чемпіонат з карате: збірна України отримала три нагороди

Як повідомили Гал-інфо у прес-службі УФК, 20-22 вересня в Сантьяго (Чилі) пройшов останній етап Karate1 Серії А 2019 року.
Збірна України з карате отримала три нагороди в Сантьяго

Збірна України здобула три нагороди: золото Стаса Горуни, срібло Анжеліки Терлюги та бронзу Галини Мельник.

У змаганнях, що пройшли в спорткомплексі Movistar Arena (17 тис. глядацьких місць), взяли участь 804 атлети з 72 країн світу.

Україну представляли 14 спортсменів під керівництвом тренерів Антона Нікуліна та Олександра Пікуліна.

Знову порадували своєю стабільністю наші лідери. Станіслав Горуна (-75 кг) та Анжеліка Терлюга (-55 кг), як і два тижні тому на етапі Прем’єр Ліги в Токіо, виграли медалі. Цього разу Стас взяв золото, а Ліка – срібло. Стабільність високих досягнень – ознака класу.

Наш капітан на шляху до фіналу здолав бійця з Мексики (9:1), потім – представників Бразилії (1:0) та Туреччини (4:1). У четвертому колі львів’янин завдав поразки титулованому італійцю Луїджі Бузі (3:1). У півфіналі Горуна переміг Яссіна Секурі з Марокко (5:4), а у фіналі здобув перемогу за хантеєм над господарем татамі чилійцем Хоакіном Гонсалесом.

Ліка Терлюга почала звично штампувати перемоги з суперниць зі США (2:1), Чилі (10:6) та Японії (4:0). У півфіналі одеситка вчергове здолала німкеню Яну Бітч (6:3). А у фіналі за рівного рахунку 2:2 лідерка світового рейтингу поступилася Валерії Кумізакі з Бразилії через перший бал, який здобула суперниця.

Наші чергові вітання тренерам тріумфаторів – Антонові Нікуліну та Денисові Морозову. Немає більш приємної рутини, ніж щоразу радіти перемогам наших кращих спортсменів та вітати їх наставників.

Дуже приємно, що в Сантьяго свою третю медаль на турнірах Karate1 цього сезону здобула Галина Мельник (-68 кг). Львів’янка почала з поразки від китаянки Лі Гон (0:3), майбутній чемпіонці турніру. Після того, як Лі Гон пройшла у фінал, Галя почала шлях у втішальних сутичках. З однаковим рахунком 1:0 вона перемогла суперниць з Китайського Тайпея та Чорногорії, а в бою за бронзу здолала японку Кайо Сомею – 2:2 (через перший набраний бал).

З медаллю Галини ми вітаємо її тренера Антона Нікуліна.

Вдало виступив у Сантьяго Гнат Пак (-67 кг), який бився у бронзовому фіналі та посів почесне п’яте місце.

Результати виступів інших наших спортсменів виглядають наступним чином.

По три бої провели Катерина Крива (-50 кг), Валерій Чоботар (-84 кг) і Андрій Торошанко (-84 кг). По два бої провели Анастасія Степашко (68+ кг), Іван Ямбуренко (-67 кг) і Різван Талібов (84+ кг). По одному бою провели Діана Шостак (-61 кг), Ігор Угніч (-60 кг), Олег Філіпович (-67 кг) і Денис Копитко (-67 кг).

Досвід, здобутий на турнірах такого рівня, неодмінно втілиться у медалі на наступних великих стартах.

Черговим таким стартом буде етап Прем’єр Ліги у Москві, 4-6 жовтня.

Нагадаємо, ватерполісти "Динамо" - срібні призери "Відкритого Кубка Львова".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ