Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

В ДБР повідомили деталі розслідування побиття поліцією ветеранів АТО в центрі Львова

Як повідомив в коментарі Гал-інфо, заступник начальника слідчого відділу територіального управління ДБР у м.Львові Смілевський Максим, на даний час триває розслідування справи.

Зокрема Максим Смілевський зазначив, що слідчими територіального управління Державного бюро розслідувань розташованого у місті Львові, розслідується кримінальбне провадження за фактом хуліганства, тобто грубого порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, яке супровождувалось спричинення громадянам тілесних ушкоджень, вчиненого групою осіб, що мали місце на проспекті Своботи у місті Львові, 16 листопада 2020 року.

Кримінальне порушення зареєстроване 16 листопада 2020 року слідчим територіального управління ДБР у місті Львові за частиною 2 статті 296 Кримінального кодексу України.

Стаття 296. Хуліганство

1. Хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю чи винятковим цинізмом, -

карається штрафом від однієї тисячі до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до п'яти років.

2. Ті самі дії, вчинені групою осіб, -

караються обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на строк до чотирьох років.

Встановлено, що особи, які можуть бути причетними до вказаного кримінального правопорушення, є працівниками національної поліції України з ріхних областей, які перебували поза службою. Наразі проводяться першочергові слідчі дії. Зокрема проведено допити потерпілих осіб, призначено необхідні експертизи, зокрема судово-медичні, витребувано дані відеоспостережня, та ін.

На даний час розсліджування триває.

Нагадаємо, напередодні група працівників поліції, які за даними джерел Гал-інфо перебували у Львові з метою професійного навчання, на проспекті Свободи напали та жорстоко побили двох ветеранів російсько-української війни. Серед поліцейський були представники МВС з Чернівців, Ковеля Волинської області і Бережан Тернопільської області.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ