Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

В Держаудитслужбі спростували "мільйонні розкрадання" у Львівській опері

Як повідомили в Західному офісі Держаудитслужби, жодних мільйонних розкрадань у Львівській опері аудитори не виявили.
Фото Олена Ляхович, Гал-інфо

Практично у кожній організації чи установі, куди приходять аудитори на ревізію чи перевірку закупівлі, виявляються фінансові порушення. Але фінансове порушення автоматично не означає, що була крадіжка!

"Зрештою, аудит – не про пошук розкрадань і винних у них осіб. Аудит, якщо говорити простими словами, – це дослідження, наскільки ефективно і результативно установа витрачає кошти і використовує наявні приміщення, обладнання чи інші ресурси. Це пошук резервів для поліпшення фінансового стану об'єкта контролю.

І такі резерви аудитори знайшли! Зокрема, виявили упущені театром можливості залучити додаткові кошти до дефіцитного на сьогодні бюджету установи. Якщо театр нашими рекомендаціями скористається, то у майбутньому він ці додаткові кошти і отримуватиме.

Щодо результатів ревізії, проведеної одночасно із аудитом. Виявлено зайве витрачання 2 мільйонів гривень через завищення підрядними організаціями обсягу та вартості виконаних робіт з реконструкції та капітального ремонту приміщення театру (виконані роботи не були передбачені тендерною документацією та кошторисами).

Ще одне, найважливіше. Ми дуже любимо Львівську оперу – справжню перлину культурного життя міста – і хочемо бачити її заможною і спроможною виплекати чи запросити зірок опери і балету світового масштабу!", - зазначили в ДАСУ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ