Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Дніпрі п’ятикласник отримав інсульт через цькування в школі

У 52-ій школі Дніпра сталася жахлива історія. У хлопчика після знущань стався інсульт, через що він впав у кому, - УНІАН.

Багатодітна сім'я Іванових, яка переїхала з прифронтової зони в Торезі, оселилася в Дніпрі. На «понаїхали» віджартовувалися, щоб не провокувати конфліктів.

У листопаді минулого року однокласник їхнього сина нецензурною лайкою почав ображати хлопчика і його вагітну маму. На відповідь "сам такий" вчителька звинуватила в конфлікті їхнього сина, і почалося колективне знущання над переселенцем.

За словами матері хлопчика, його буквально закидали камінням. Рішенням адміністрації учень був переведений у паралельний клас.

"У нас вже є один такий, а тепер звалилося ще це непорозуміння. Це треба пережити", - з порога повідомила дітям класна керівниця, коли хлопчика перевели в паралельний клас.

Зі слів матері, дитині виставили випробувальний термін, і завели спеціальний щоденник для запису зауважень. Вчителька роздратовано натякала матері на необґрунтованість перебування Іванова в її дружньому класі.

Ось скарги, які діти писали на зацькованого хлопчика: "жував жуйку, на уроці ходив по класу (просився у туалет), побив дівчинку (випадково зачепив м'ячем однокласницю, після чого довго вибачався)".

Мама намагалася вирішити проблему з класною керівницею і зверталася до директора школи, щоб припинити цькування дитини, у якої був дуже поганий стан здоров'я.

ЗМІ зазначають, що 31 січня учні 5 класу дружно склали петицію з метою вигнати хлопчика зі школи, при цьому погрожували Іванову. Хлопчик став ховатися від однокласників.

Про те, що відбувається, знав весь колектив школи та батьківський комітет.

Повідомляється, що 1 лютого Іванов зателефонував мамі зі школи і повідомив, що над ним знову знущаються, після чого зв'язок обірвався. Мама подзвонила класній керівниці, але зрозумілої відповіді від неї не було. Після цього стало відомо, що у хлопчика стався інсульт.

У школі було проведено спеціальну нараду, на якій були присутні співробітники поліції. Адміністрація школи від коментарів відмовилася.

Наразі розгляд інциденту, управлінням освіти вивчаються всі надані матеріали.

УНІАН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ