Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Дрогобичі пройде нагородження Лауреата Міжнародної премії імені Івана Франка

Урочиста церемонія нагородження Лауреата Міжнародної премії імені Івана Франка пройде в Дрогобичі 27 серпня.

27 серпня Дрогобиччина разом із всією Україною відзначатиме 167-ту річницю від дня народження національного генія Івана Франка, який увійшов до світової історії як видатний поет, прозаїк і драматург, перекладач і літературний критик, публіцист і філософ, фольклорист і мовознавець, етнограф і економіст, громадський і політичний діяч.

Міжнародний фонд Івана Франка у партнерстві з Дрогобицькою міською радою та Державним історико-культурним заповідником «НАГУЄВИЧІ» проведуть культурно-мистецькі заходи на вшанування пам`яті величного Івана Франка, який ішов з народом і вів його вперед, закликаючи «добувати хоч синам, як не собі, кращу долю в боротьбі». Його ім’я поряд з іменами найславніших синів людства і внесено до списків відомих науковців світу.

Урочисту церемонію нагородження Лауреата Міжнародної премії імені Івана Франка традиційно буде проведено на батьківщині Івана Франка, у місті Дрогобичі, 27 серпня 2023 року – в 167-му річницю від дня його народження.

З програмою відзначення 167-ї річниці від дня народження Івана Франка на 26-27 серпня 2023 р. можна ознайомитись на зображенні нижче, або за посиланням.

 радий долучитись і підтримати неймовірну роботу Міжнародного фонду Івана Франка. Цей фонд був заснований онуком Івана Франка - Роландом Франком з метою поширення творчої спадщини видатного українського письменника та громадського діяча. Одним з найважливіших здобутків Фонду є саме заснування у 2016 році Міжнародної премії імені Івана Франка. Цю престижну нагороду щорічно присуджують за видатні досягнення в галузі гуманітаристики. Я глибоко переконаний, що діяльність Міжнародного фонду Івана Франка та заснування премії його імені сприяють розвитку української науки і культури. Тому я закликаю всіх долучитися до підтримки цієї важливої справи", - повідомив в коментарі Гал-інфо один з постійних жертводавців, керівник благодійного фонду "Допомога і турбота" Мирослав Хом'як.

Довідково: Міжнародна премія імені Івана Франка була заснована онуком Великого Каменяра – Роландом Франком. Найвищу відзнаку в галузі гуманітаристики присуджують щорічно з 2016 року.

Лауреати Премії отримують грошову винагороду та нагрудний золотий знак.

Нагадаємо, у 2016 році Премію здобув Любомир Гузар, Верховний Архієпископ-емерит Української Греко-Католицької церкви, кардинал Католицької церкви.

У 2017 році лауреатами стали доктор славістики, професор Віденського університету, президент Міжнародної асоціації україністів Міхаель Мозер та академік, доктор географічних наук, почесний професор Львівського національного університету імені Івана Франка Олег Шаблій.

У 2018 році перемогу здобули докторка філологічних наук, професорка Українського католицького університету й Українського вільного університету Ярослава Мельник та доцент кафедри Східноєвропейської історії Гельсінського університету Йоганнес Ремі.

У 2019 році нагороду дістала докторка філології Міланського університету Марія Ґрація Бартоліні.

У 2020 році лауреатом став доктор історичних наук, професор кафедри історії України Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка Ігор Сердюк.

У 2021 році лауреатом Премії обрано доктора історичних наук, професора Дрогобицького педагогічного університету імені Івана Франка Леоніда Тимошенка.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ