Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Google повідомили про велике закриття облікових записів

Як повідомили в компанії Google, з 1 грудня 2023 року сервіс почне видаляти неактивні облікові записи.
Ілюстративне фото Google.

Щодня Google робить усе можливе, щоб захистити вас і вашу приватну інформацію, запобігаючи несанкціонованому доступу до вашого облікового запису Google за допомогою вбудованих засобів захисту. Для цього в компанії впровадили надійні методи забезпечення конфіденційності в усіх продуктах, завдяки яким мінімізуємо тривалість збереження ваших персональних файлів і пов’язаних із ними даних. В Google прагнуть захищати вашу приватну інформацію і запобігати несанкціонованому доступу до вашого облікового запису, навіть якщо ви більше не користуєтеся нашими сервісами.

Тому компанія змінює період неактивності для облікового запису Google, і тепер він становитиме два роки для всіх продуктів і сервісів. Цю зміну буде впроваджено сьогодні (15 серпня 2023, - ред.) й застосовано до будь-якого неактивного облікового запису Google, тобто такого, у який не було здійснено вхід або який не використовувався протягом двох років. Неактивний обліковий запис і весь контент у ньому підлягатиме видаленню після 1 грудня 2023 р.

Що це означає для вас

Ці зміни вплинуть на вас, тільки якщо ви не виконували жодних дій у своєму обліковому записі Google протягом двох років або не використовували свій обліковий запис для входу в сервіси Google понад два роки.

Хоча зміни набувають чинності сьогодні, видаляти облікові записи почнуть з грудня 2023 р.

Якщо ваш обліковий запис вважатиметься неактивним, вам надішлють кілька листів із нагадуванням на вашу основну й резервні електронні адреси (якщо ви їх указали), перш ніж вжити заходів або видалити будь-який контент з облікового запису. Вам надішлють листи з нагадуванням принаймні за 8 місяців до того, як щодо вашого облікового запису буде вжито заходів.

Після того як обліковий запис Google буде видалено, його адресу Gmail не можна буде використати, щоб створити новий обліковий запис Google.

Як підтримувати активність облікового запису

Найпростіший спосіб підтримувати активність облікового запису Google – входити в нього принаймні раз на два роки. Якщо ви входили у свій обліковий запис Google упродовж останніх двох років, він вважатиметься активним і його не буде видалено.

Нижче наведено інші способи підтримувати активність облікового запису.

  • Читання або надсилання електронних листів
  • Робота з Google Диском
  • Перегляд відео YouTube
  • Надсилання фотографій
  • Завантаження додатка
  • Використання Пошуку Google
  • Вхід через Google у сторонні додатки й сервіси

Докладніше про правила щодо неактивних облікових записів Google можна прочитати за посиланням.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ