Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В інституті післядипломної педагогічної освіти відбувся форум

У комунальному закладі Львівської обласної ради «Львівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти відбувся форум педагогічних працівників, відповідальних за організацію роботи учнівського самоврядування «Учнівське самоврядування в громаді: моделі співпраці та стандарти репрезентативності». Про це інформує ЛОР.
Фото: ЛОР

Під час форуму учасники  дізналися як залучати учнів до прийняття рішень у закладі освіти та територіальній громаді, як навчити їх захищати права, створювати умови для самореалізації, налагоджувати контакти та реалізовувати спільні проєкти, ініційовані учнями.

Участь у роботі форуму взяли депутати Львівської обласної ради Парасковія Дворянин і Ореслава Хомик.

«Наші майбутні студенти, а нині – лідери учнівського самоврядування. Вони – цікаві, вмотивовані та дієві. А як зробити учнівське самоврядування дієвим? Чути учнів, створити простір довіри, говорити з ними про відповідальність і про рутину. Заохочувати педагогів, які чують учнів, створюють їм простір довіри і говорять з ними.

І ще памʼятати, що заходи, акції, події у школі – це не лише про дозвілля.  Це про контекст – а там і наша історична памʼять, і ідентичність, і наші цінності і наші перспективи», - зазначила Парасковія Дворянин під час панельної дискусії.

Учасникам форуму презентували ефективні практики та результати діяльності учнівського самоврядування у Новояворівській, Миколаївській та Дрогобицькій громадах.

Присутні обговорили також можливості залучення коштів для реалізації проєктів; співпрацю учнівської молоді з громадськими організаціями; розвиток ораторського мистецтва і комунікативної компетентності лідерів учнівського самоврядування.

«Учнівське самоврядування створює умови для активних та ініціативних здобувачів освіти продукувати та реалізовувати свої ідеї, гуртуватися навколо однієї мети та у демократичний спосіб досягати поставлених цілей», - підсумував директор Львівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Павло Хобзей.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ