Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

В Іспанії відновили забіги від биків: є перша жертва

Традиційні іспанські розваги відновилися після пом'якшення карантинних обмежень.
фото REUTERS

В Іспанії традиційний фестиваль енсьєрро закінчився смертю одного з учасників після того, як одна з тварин кілька разів його атакувала. Про це повідомляє УНІАН з посиланням на Heraldo. 

Енсьєрро відомий тим, що полягає в тіканні від спеціально випущених биків. Не всім учасникам вдається завершити змагання живими - однією з жертв став 55-річний чоловік у місті Онде на сході країни. Він помер після того, як бик кілька разів його вдарив - інші учасники безуспішно намагалися відвести тварину. Чоловіка госпіталізували, але помер через пробиту стегнову артерію та травму голови.

Цей випадок став першим зі смертельними наслідками після відновлення забігів биків після ослаблення в Іспанії коронавірусних обмежень. У зв'язку з цим всі подальші заходи були скасовані.

Варто зазначити, що в Іспанії вже кілька років йде громадські дебати щодо скасування фестивалів забігів биків. Як правило, тварина, яка використовується в Енсьєрро, пізніше бере участь і в кориді. Згідно з соцопитуваннями, за заборону цієї національної традиції виступають 46,7% іспанців.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ