Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

В Івано-Франківську 8 січня стартує сьомий Різдвяний фестиваль "Коляда на Майзлях"

З 8 до 17 січня в церкві Царя Христа монастиря отців Василіян, що в Івано-Франківську, відбуватиметься сьомий Різдвяний фестиваль "Коляда на Майзлях". Організаторами фестивалю є парафія Царя Христа при монастирі отців Василіян УГКЦ.

Цьогоріч до участі у Різдвяному святковому дійстві зголосилися аматорські та професійні хорові колективи, ансамблі, фольклорні гурти, вертепи  не лише з Прикарпаття, а й з усієї України. Цікаво, що з Києва до нас приїде колектив костелу святого Олександра Римо-Католицької Церкви.

Фестиваль "Коляда на Майзлях" вже вкотре відбувається з благословення Митрополита і Архиєпископа Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ Володимира (Війтишина), який наголошує на важливості такої події: «Одне з таких релігійних прекрасних дійств, яке започаткували наші отці Василіяни на прафії, вже давно перейшло рівень парафії і навіть Архиєпархії, бо з різних єпархій приїжджають колядники – гурти, хори, виконавці. Ми маємо відгуки тих колективів, які хочуть їхати до нас і зі сходу України, нашої столиці і з багатьох інших міст. Ми б хотіли цією нашою традицією Вертепів ділитися з цілою Україною – тим великим багатством, яке ми отримали в церкві, яке розвивалося тисячоліття нашого християнства і сьогодні прийшло до нас через важкі роки безбожництва, атеїзму і сьогодні відроджується».

РІСУ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ