Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Івано-Франківську обрано майстриню польського правопису

15 листопада в Івано-Франківську відбувся XV Всеукраїнський конкурс з орфографії польської мови.

15 листопада в Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника під патронатом Посольства Республіки Польща в Україні відбувся XV Всеукраїнський конкурс з орфографії польської мови. У ньому взяли участь студенти державних та приватних закладів вищої освіти України, які вивчають польську мову і не були головними призерами попередніх конкурсів. Загалом це 39 студентів із 22 університетів, зокрема з Києва, Львова, Житомира, Чернівців та Одеси, - передає Радіо Свобода.  

Текст диктанту створила спеціально на конкурс голова комісії, професор Ельжбєта Скорупська-Рачинська, ректорка Академії Якуба з Парадижа в Ґожуві Вєлькопольському: ʺЦе коротке оповідання, сильно насичене різноманітними орфографічними пастками. Диктант своїм змістом завжди звертається до співпраці Прикарпатського університету і нашого вишуʺ.

Учасники конкурсу отримали нагороди, а переможниця – вічне перо. Цього року майстринею польської орфографії стала Дарина Сліпчук з Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ