Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Кенії відкрили мурал присвячений Україні

У місті Найробі, в Кенії, відкрили український мурал "Grains of Culture" ("Зерна культури"), який став частиною першого масштабного українського артпроєкту на африканському континенті.
Фото - УП

Про це пише Українська правда. 

Стінопис втілили художники з Кенії Moha та Eliamin Ink разом із українськими митцями Аліною Коник, Андрієм Ковтуном та Нікітою Кравцовим – він частина міжнародного проєкту муралів "The Wall".

Катя Тейлор, кураторка проєкту, затвердила ескіз триптиха, але остаточне рішення втілення приймали самі митці. Назва звучить як "Зерна культури" і є символічною, адже підкреслює співпрацю та обмін між Україною й Африкою.

"Україна поставляє зерно в Африку – навіть зараз, коли маємо повномасштабну війну. Україна допомагає Кенії – днями прибуде корабель з гуманітарною допомогою – зерном. Африка поставляє каву у весь світ, також в Україну. Мурал – трилогія, яка розкриває тему наших стосунків від діалогу між людьми і до економічних, політичних і культурних взаємин", – каже кураторка.

Проте вона наголошує, що в Африці присутність України майже не відчутна. На весь континент діють лише 6 українських посольств. А також в африканських країнах потужна російська пропаганда.

"Коли тут говорять про Україну – помітні 3 меседжі. Що ми воюємо з росією і це громадянська війна, що українці це расисти, ну а третій позитивний – величезна кампанія з поставкою зерна. Але там також є купа брехні. Бо коли росія окупувала Маріуполь і вкрала наше зерно – вони продали його під своїм лейблом", – каже кураторка.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ