Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура  |  Війна з Росією

В Криму знайдена ще одна викрадена з Херсонського художнього музею картина

Співробітники Херсонського художнього музею імені Олексія Шовкуненка ідентифікували ще одну викрадену окупантами картину.

Це робота херсонського живописця і графіка, майстра акварелі Георгія Петрова «Дощ. Вулиця в Херсоні», створена у 1992 році. Картина, що зараз перебуває в Центральному музеї Тавриди, потрапила у кадр сюжету кримського пропагандистського каналу, який намагався видати мародерство за «спасіння» творів мистецтва. Про це повідомили на фейсбук-сторінці Херсонського музею.

Таким чином, на сьогодні можна точно сказати, що у Центральному музеї Тавриди незаконно перебуває щонайменше шість десятків творів, вкрадених окупантами з Херсонського художнього музею.

Про те, як Херсонський художній музей пережив дев’ять місяців російської окупації, як співробітники намагалися зберегти колекцію, як окупанти вивозили її у супроводі озброєних військових, а також про те, чим живе музей сьогодні, можна подивитися у новому випуску проєкту «Ідемо в Музей. Неокуповані», який з’явиться на ютуб-сторінці телеканалу Суспільне Культура у неділю, 24 вересня.

Суспільне Мовлення

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ