Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Києві на території СІЗО відкриють аптеку

10 жовтня 2017 року о 15.00 заступник Міністра юстиції України Денис Чернишов разом із заступником начальника відділу з питань захисту цивільного населення МК «Червоний Хрест» Олександром Гріфом відкриють аптеку, яка працюватиме на території Київського слідчого ізолятора.

Неінфекційні хвороби, особливо серцево-судинні захворювання, є однією з основних причин смертності ув’язнених в Україні. Демографічні особливості ув'язненого населення, зокрема наявність у них вразливого стану здоров'я, поведінки на високому рівні ризику, невраховані потреби в охороні здоров'я та обмежені можливості служб охорони здоров'я в тюрмах є деякими факторами, що пояснюють цю тенденцію. Нестача фізичної активності, нездорові харчові звички, споживання тютюну та алкоголю, а також високий кров'яний тиск є основними факторами ризику, Це все сприяє підвищенню поширеності цих захворювань у затриманих.

Існує низка організацій, що підтримують служби охорони здоров'я в Україні для вирішення проблеми інфекційних хвороб, таких як туберкульоз та ВІЛ-інфекція. Але, на жаль, неінфекційні хвороби не отримують такої ж уваги, незважаючи на те, що вони є теж важливою проблемою громадського здоров'я у в'язницях.

Процес охорони здоров'я МКЧХ у в'язницях було започатковано для подолання цієї різниці. Він спрямований на те, щоб люди, позбавлені свободи, мали своєчасний доступ до медичної допомоги з неінфекційних захворювань.

У рамках проекту МК «Червоний Хрест» підтримав реконструкцію нової аптечної кімнати у Київському СІЗО з метою зберігання необхідних лікарських засобів у відповідних умовах.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ