Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В ЛОДА повідомили в про важливі проєкти 2022 року

Управління транспорту та зв'язку Львівської ОДА реалізувало кілька важливих ініціатив та запустило низку проєктів. Про це розповів заступник голови ЛОДА Юрій Бучко.
Заступник голови Львівської ОДА Юрій Бучко

Зокрема, у 2022 році на Львівщині почали запроваджувати е-квиток у приміських та міжміських автобусах області. Для цього провели конкурс інвесторів, переможцем якого стало ТОВ «Смарт-Тикет Технолоджи». Основна реалізація проєкту відбуватиметься саме у 2023 році.

Окрім цього, у 2022 році розпочали реорганізацію автобусної мережа області. У межах проведення двох конкурсів з визначення перевізників, з управлінням уклали 163 договори. Водночас з 260 провізниками підписали додаткові угоди про продовження терміну дії договору на період дії воєнного стану. У результаті мешканців області на 90% забезпечили автобусним сполученням.

У Львівській області також збільшили 4G-покриття області з 88 % до 92 %. Для цього управління провело моніторинг якості електронних комунікаційних послуг на мережах мобільного зв’язку усіх операторів у Львові та на автомобільних дорогах, які ведуть до пунктів пропуску на кордоні України у Львівській області.

Найбільший виклик зараз – це відсутність електропостачання (аварійні та планові відключення електроенергії). Для забезпечення працездатності комунікаційних мереж в таких умовах потрібне резервне живлення, зі свого боку, постачальники (оператори) задіяли усі ресурси. Однак цього недостатньо для безперебійної роботи мобільного зв’язку на значній території області. Тому, 6 комунальних підприємств територіальних громад та 20 приватних підприємств допомагають забезпечувати живленням базові станції мобільного зв’язку, використовуючи власні генератори.

Варто зазначити, що у 2022 році управління транспорту та зв'язку займалось відновленням залізничної колії європейського зразка на ділянках Рава – Руська – Гребенне та Старжава – Хирів – Нижанковичі.

Вдалось відновити 1435 мм на ділянці Рава-Руська-Гребене протяжністю 7,2 км, частково провести ремонт вокзалу, розмістити пункти митного та прикордонного контролю та відкрити касу міжнародного продажу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ