Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Львівській області на двох безробітних припадає три вакансії

У січні-листопаді цього року посередницькими послугами Львівської обласної служби зайнятості з метою пошуку місця праці скористалися 23,0 тис. безробітних, що на 42,8% менше, ніж в аналогічному періоді торік.

Роботою забезпечено 14,5 тис. осіб, у т. ч. 10,0 тис. безробітних. До тимчасової зайнятості залучено 1445 жителів Львівщини, з котрих 547 виконували громадські та інші роботи тимчасового характеру, 898 – суспільно корисні. Про це повідомили у відділі організаційно-інформаційної роботи Львівського обласного центру зайнятості.

За скеруванням служби зайнятості 2,5 тис. безробітних проходили професійне навчання або перекваліфікацію. Вишкіл організовувався за такими актуальними професіями як електрогазозварник, перукар, манікюрник, касир торговельного залу, тракторист-машиніст сільськогосподарського (лісогосподарського) виробництва, швачка, слюсар з ремонту колісних транспортних засобів, водій трамвая, оператор котельні, продавець продовольчих товарів та ін.

Ваучер для підтримання конкурентоспроможності на ринку праці отримали 1303 особи. Серед спеціальностей, за якими жителі області та переселенці вирішили підвищити професійну компетенцію, домінували «психологія», «середня освіта (за спеціалізаціями)», «соціальна робота». У розрізі робітничих професій найбільшим попитом користувалися курси водіїв навантажувача, кухарів, верстатників деревообробних верстатів.

Упродовж січня-листопада ц. р. пошук потенційних працівників службі зайнятості довірили 6,4 тис. суб’єктів господарської діяльності, від яких надійшла інформація про наявність 32,2 тис. вільних робочих місць і вакантних посад.

У перші дні грудня п. р. допомоги у працевлаштуванні потребували 3,3 тис. безробітних (торік було на 2,4 тис. більше). У базі вакансій налічувалося 10,1 тис. пропозицій працевлаштування, з яких 9,0 тис. заявили місцеві працедавці, а 1,1 тис. – зібрано з інших джерел. Середній розмір заробітної плати, зазначений у відкритих станом на 01.12.2023 року вакансіях, становив 12,9 тис. грн, тоді як у цей час минулого року працедавці пропонували за роботу 10,2 тис. грн.

В області на двох безробітних, котрі шукають роботу за посередництва служби зайнятості, в середньому припадає 3 вакансії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ