Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

В Львівській ОДА вшанували кращих спортсменів листопада

У Львівській облдержадміністрації відбулося традиційне щомісячне відзначення найкращих спортсменів Львівщини та їхніх тренерів за підсумками листопада 2016 року – уславлених львівських фехтувальниць Анфіси Почкалової та Ксенії Пантелєєвої.

Зазначимо, що щомісячне голосування членів колегії управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації та членів виконкому відділення НОК України у Львівській області визначило відразу двох спортсменок найкращими на Львівщині за підсумками спортивного листопада 2016 року. Ними стали Заслужені майстри спорту з фехтування на шпагах Ксенія Пантелєєва (тренери – Заслужені тренери України Андрій Орліковський та Зоряна Семеряк) та Анфіса Почкалова (тренер Володимир Свистіль).

Це визнання вони здобули завдяки вдалому виступу на черговому етапі Кубку світу, який відбувся в китайському місті Сучжоу. Фехтувальниці Львівщини в складі національної збірної команди України вибороли золоті нагороди у командних змаганнях. В турі прямого вибування українки стартували під сьомим номером у 1/16 фіналу, де в непростому поєдинку взяли гору над японками з рахунком 45*43; далі наші спортсменки залишили без медалей господарок турніру китаянок, завершивши зустріч з рахунком 35*45 на свою користь, а в півфіналі в напруженій боротьбі зуміли перемогти збірну Росії, відігравши свій пріоритет на останніх хвилинах бою. Варто зазначити, що у фінальному поєдинку Україна - Південна Корея ФейбіБежура, Анфіса Почкалова, Олена Кривицька та Ксенія Пантелєєва з самого початку вирвалися вперед і зуміли утримати це лідерство до кінця зустрічі, завершився її з рахунком 43-32.

Також начальник управління фізичної культури та спорту Львівської облдержадміністрації Юрій Майборода вручив нові посвідчення 12 Заслуженим майстрам спорту України з веслування на човнах "Дракон". Веслярі Львівщини, виступаючи в новому для України виді спорту, справді вразили світову спортивну спільноту, ставши триразовими чемпіонами світу в чоловічому човні Д-12 на дистанціях 200, 500 та 2000 метрів. До складу цього екіпажу увійшли 12 представників Львівщини: Віктор Свиридюк, Едуард Шеметило, Денис Камерилов, Володимир Троцюк, Артем Баландін, Ростислав Білінський, Андрій Маслюк, Володимир Бородулько, Віталій Вергелес, Роман Бундз, Андрій Корець та Оксана Пилипів.

sport-oda.lviv.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ