Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини Львова: В Львівському історичному музеї покажуть колекцію орденів
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

В Львівському історичному музеї покажуть колекцію орденів

У рамках святкування 125 річниці заснування Львівського історичного музею, вперше за сімдесят років для огляду відвідувачів представлено унікальну, і одну з найбагатших у Східній Європі колекцій орденів європейських та східних країн ХVІІІ — поч. ХХ ст.
Львівський історичний музей

У музейній скарбниці зберігається близько 70 нагород з понад 25 країн світу. Основу колекції орденів становлять пам’ятки, які надійшли до Львівського історичного музею з Музею імені князів Любомирських у Львові, куди, своєю чергою були передані переважно як депозит Агенора Голуховського-молодшого. Частина нагород походить з Національного музею імені короля Яна ІІІ. У 2000 році колекція Музею поповнилась новими цікавими пам’ятками — чотирнадцятьма орденами — дарунком капелана Мальтійського ордену Джованні Скарабеллі.

На виставці експонується 48 комплектів нагород, надзвичайно цікавих і добре збережених.

До уваги відвідувачів нагороди, які належали Аґенору Ґолуховському (1849–1921), міністру закордонних справ імператорського двору Австро–Угорщини (1895–1906). Окрему вітрину присвячено ордену Мальтійських іоанітів — міжнародній нагороді та артефактам пов’язаних з нею. Без сумніву, зацікавлення викличуть нагороди Австрії, Австро-Угорщини та Речі Посполитої, держав під владою яких у різні часи перебували наші землі.

У другій залі представлено ордени таких европейських країн як Франції, Англії, Бельгії, Португалії, Іспанії, Німецьких земель та Балканських держав, а також нагороди Ватикану, країн Сходу та Російської імперії.

Органічним доповненням експозиції є високохудожні скульптурні, живописні та графічні портрети засновників та кавалерів орденів, нагородна зброя та військові мундири ХІХ— поч. ХХ ст.

Широкий інформаційний матеріал дозволить відвідувачам більше взнати про історію заснування, час і місце виготовлення орденів.

За кожною нагородою можна простежити історію певної країни, за кожною стоять честь, відвага та доля окремої людини.

Відкриття виставки відбудеться 14 вересня о 15:00 у виставковому залі Кам'яниці Корнякта (пл. Ринок, 6).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ