Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В мерії розповіли як виглядатиме двір на Стрийській, куди прилетіли ракети

У мерії Львова напрацьовують варіанти благоустрою території внутрішнього двору між будинками на вулиці Стрийській, які постраждали від ракетної атаки в липні 2023 року і які нині відновлюють.
Фото з Facebook-сторінки Андрія Садового

Тут пропонують поставити шахові та тенісні столи, облаштувати нове покриття, майданчик для дітей різного віку, спортивний майданчик та воркаут.

В управлінні архітектури та урбаністики Львівської міськради працюють над варіантами розвитку території внутрішнього двору постраждалих від обстрілу будинків на вулиці Стрийській.

За словами головного архітектора Львова Антона Коломєйцева, раніше в цьому дворі мешканці реалізували проєкт в межах Громадського бюджету. Тут були належним чином сформовані майданчики, паркомісця та покриття.

Фахівці проаналізували подібного масштабу двори і окремі елементи, і самі майданчики у Швеції та інших країнах Європи та спробували застосувати їх досвід.  

«Передбачається влаштування покриття спортивного та дитячого майданчика, а також зон спільного перебування людей. Там йде мульчування, гравійний трамбований відсів, частково мінімальне мощення. Також облаштуємо місце для сушіння білизни — це важливе питання, бо люди натягували постійно мотузки між деревами. Там специфічні квартири спроєктовані в 30-ті роки з малими площами.

Внаслідок прильоту російської ракети у Львові, житло втратили близько 60 сімей

Також плануємо зробити столи з додатковими місцями для пінг-понгу та шахів. А де необхідно, встановимо освітлення», – розповів Антон Коломєйцев.

Варіанти благоустрою також обговорять із мешканцями.

На вулиці Стрийській завершують аварійно-відновлювальні роботи у чотирьох будинках, які найбільше постраждали від російського ракетного обстрілу 6 липня. У 62-му та 68-му будинках роботи першого етапу закінчили, а у двох інших завершують класти черепицю на даху. Наступний етап – відновлення фасадів, сходових кліток та мереж.

Будинки на Стрийській, які знищила російська ракета, відбудовано, – Садовий

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, 6 липня 2023 року, ракета влучила у багатоквартирний будинок на вулиці Стрийській у Львові. Загинуло 10 людей.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ