Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Міненерго розповіли про підготовку до опалювального сезону

Ремонтна кампанія і нарощування потужностей генерації забезпечать постачання електроенергії споживачам в опалювальний сезон.

У межах підготовки до наступного опалювального сезону в Україні триває наймасштабніша ремонтна кампанія на енергетичних об’єктах, а також вживаються додаткові заходи для нарощування потужностей генерації електроенергії. На цьому наголосив міністр енергетики України Герман Галущенко в інтерв’ю телеканалу «Ми – Україна».

Очільник Міненерго зазначив, що завдання додати до енергосистеми 1,7 ГВт до початку опалювального сезону вже частково реалізоване.

«Активно триває ремонтна кампанія. Також ми вживаємо заходи, що забезпечують додаткову генерацію, якої не було в Україні до цього часу», - зазначив міністр.

Коментуючи можливе продовження обстрілів росіянами об’єктів енергетичної інфраструктури протягом наступної зими, Герман Галущенко зазначив: «Складно передбачати наслідки обстрілів. Але я впевнений, що навіть якщо будуть пошкоджені об’єкти генерації чи передачі, це буде мати тимчасовий характер».

Міністр також наголосив, що на сьогодні значно ефективніше працюють системи ППО, забезпечуючи захист енергетичних об’єктів.

Герман Галущенко запевнив, що енергетики докладають максимум зусиль для забезпечення споживачів надійним електропостачанням, підкресливши, що, попри прогнози псевдоекспертів, з квітня віялових відключень споживачів не відбувається. Наразі тимчасові відключення відбуваються тільки через негоду.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ