Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Нацполіції України представили аташе Посольства Іспанії з внутрішніх справ

На зустрічі, яка відбулася сьогодні, 12 лютого, її учасники обговорили шляхи співпраці у протидії міжнародній організованій злочинності. У заході взяли участь перший заступник глави Національної поліції В’ячеслав Аброськін, начальник Департаменту міжнародного поліцейського співробітництва Нацполіції Василь Неволя та заступник Глави місії Посольства Іспанії в Україні Хорхе Солер Ідальго.

За словами Хорхе Солера Ідальго, сьогодні  організована злочинність має як ніколи міжнародний,  мультинаціональний характер. Відтак іспанські поліцейські готові до співпраці з українськими правоохоронцями та до всебічної допомоги у вирішенні проблемних питань.

Закордонний дипломат представив  українським правоохоронцям нових аташе в Україні – регіонального аташе з внутрішніх справ Іспанії в Болгарії, Україні, Греції, Албанії, Македонії і Кіпрі Рафаеля Вараса Ернандеса, а також представника офісу аташе з внутрішніх справ Іспанії в Україні Хуана Карлоса Бермехо Кордеро.

Перший заступник глави Національної поліції В’ячеслав Аброськін зазначив, що для злочинців, які мають стосунок до серйозних злочинних спільнот, кордонів не існує.

«Спільна робота з країнами Євросоюзу, обмін оперативною інформацією – дозволяють оперативно виявляти та затримувати членів та ватажків організованих груп, «злодіїв в законі», – наголосив В’ячеслав Аброськін.

Начальник кримінальної поліції додав, що для протистояння організованій злочинності потрібно об’єднувати зусилля не лише в Україні, а й взагалі на території Євросоюзу.

Учасники наради обговорили практичні аспекти взаємодії правоохоронних структур обох держав у протидії транскордонній злочинності.

Нагадаємо, Національна поліція розпочала оперативно-профілактичну операцію «Мігрант».

Також нещодавно повідомлялося, що у Нацполіції з‘явився новий підрозділ по боротьбі з оргзлочинністю. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ