Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В обласній дитячій лікарні врятували передчасно народжену дівчинку із абсцесом печінки

Медикам Львівської обласної клінічної дитячої лікарні «Охматдит» вдалося врятувати немовля, якому діагностували абсцес печінки.
Фото - ЛОДА

Як повідомляють в ЛОДА, сімʼя із Новояворівська. Як повідомили у медзакладі, дівчинка Вікторія народилося передчасно на 29 тижні вагітності мами із вагою 1,4 кг в одному із пологових Львова. Маля поступило до «Охматдиту» на 5 добу свого життя із сепсисом та із НЕК (некротизуючий ентероколіт). Лікарі інтеропераційно (безпосередньо під час операції) виявили абсцес печінки.

Дівчинку у перший ж день прооперувала команда лікарів «Охматдиту»: медичний директор з хірургічної роботи Богдан Мальований, завідувачка відділення анестезіології та постінтесивної терапії Галина Заремба, завідувач хірургічного відділення Роман Стеник, завідувач оперблоку, дитячий хірург Олег Содома  та дитяча анестезіолог Анжеліка Патько.

«Був важкий післяопераційний період. Дитина перебувала на ШВЛ. Гемодинаміка була нестабільною. Також потребувала інотропної та пресорної підтримки. За кілька днів вдалося стабілізувати стан малятка та відновити ентеральне харчування», – розповіла Галина Заремба.

Далі тривала довга і складна реабілітація у відділені постінтесивного догляду. Зараз маленьку Вікторію вже виписали додому.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ