Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В обласному перинатальному центрі відкрили банк грудного молока

Банк грудного молока відкрили сьогодні, 19 грудня. Це спеціалізована структура для збору, перевірки, обробки, зберігання та розподілу донорського грудного молока серед новонароджених, які його потребують через медичні покази.
Фото - ЛОДА

Першочергово йдеться про недоношених дітей та хворих доношених дітей. повідомили в ЛОДА.

Серед усіх новонароджених в обласному перинатальному центрі щороку близько 1000 становлять передчасно народжені діти з низькою та екстремально низькою масою тіла. Безпечне природне вигодовування у разі відсутності материнського грудного молока  – це годування дітей донорським жіночим молоком. 

Банк грудного молока відкрили за підтримки Львівської обласної військової адміністрації. На його створення та закупівлю всього необхідного обладнання з обласного бюджету скерували понад 9,8 млн  грн  та майже 3,6 млн грн з бюджету перинатального центру (кошти Національної служби охорони здоров’я).

«Відкриття банку грудного молока – це один із високотехнологічних напрямів роботи перинатального центру, він є освоєний і сьогодні стартує. Так, проєкт недешевий, але він потрібен нашим дітям. 

Велике дякую начальнику обласної адміністрації за те, що відкриття банку грудного молока у перинатальному центрі отримало підтримку. Це великий пріоритет для здорової нації. Це рішення, яке віддасться сторицею кожному з нас через кілька років. Ми зі свого боку будемо якісно працювати і масштабувати цей проєкт», – додала гендиректора перинатального центру Марія Малачинська.

Вона також зазначила, що у перспективі Львівський перинатальний центр планує забезпечувати донорським грудним молоком пологові стаціонари Львівської області та сусідніх областей.

Грудне молоко зберігається у спеціальному холодильнику, оснащеним індикатором температури. Пізніше молоко перекладають на зберігання у морозильну камеру до пастеризації. Молоко обов’язково скеровують на аналіз, для цього його поміщають в ультразвуковий гомогенізатор. Після цього розливають у порційні банки по 150 мл для пастеризації. Після пастеризації молоко знову поміщають у морозильну камеру уже для зберігання.

З відкриттям Банку грудного молока Львівський перинатальний центр доповнить повний цикл надання неонатальної допомоги згідно світових стандартів в межах однієї установи: від відділення анестезіології та  інтенсивної терапії новонароджених до відділення постінтенсивного догляду новонароджених і виходжування недоношених дітей та відділення медичної реабілітації передчасно народжених та малих дітей.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ