Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

В ОБСЄ прокоментували вихід РФ з СЦКК

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ заявила, що проінформована про відкликання російських спостерігачів із Спільного центру з контролю і координації припинення вогню в Донбасі.

"СЦКК виконує ряд ключових функцій по забезпеченню безпеки СММ ОБСЄ. Крім того, Спільного центру доручено сприяти оперативному реагуванню на можливі випадки перешкоджання моніторингу і верифікації, що проводяться СММ", - заявили в СММ ОБСЄ, передає "Українська правда".

В ОБСЄ зазначили, що СЦКК відіграє важливу роль в реалізації Мінських домовленостей, зокрема, спостерігачі здійснюють загальну координацію робіт з розмінування в зоні АТО.

Нагадаємо, 18 грудня в МЗС РФ заявили, що російські військові в спільному Центрі з контролю і координації в Донбасі (СЦКК) 19 грудня покинуть територію України. Центр був створений у 2014 році згдідно з домовленостями на рівні президентів України та Росії.

У МЗС України розцінили дії російської сторони як провокацію, спрямовану на зрив виконання Мінських домовленостей, і як спробу Москви зняти з себе відповідальність за розв'язання війни в Донбасі.

У свою чергу, штаб АТО повідомляє, що російсько-терористичні війська готуються до активізації бойових дій у вівторок, 19 грудня.

Раніше голова МЗС РФ Сергій Лавров заявив про те, що російським офіцерам у СЦКК створили "нестерпні умови", внаслідок чого російська сторона може припинити свою роботу в центрі. За його словами, "українська сторона робить усе, щоб створити російським офіцерам у Спільному центрі  нестерпні умови, висуваючи на їхню адресу вимоги, які неможливо виконати".

ДТ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ