Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Одесі під міськрадою сталося кілька сутичок

В Одесі під будівлею міської ради зібралося кілька сотень людей. Були сутички між активістами та правоохоронцями, - BBC Україна.

Після сутичок по допомогу лікарів звернулися троє активістів, 18 поліцейських і троє спецпризначенців, повідомили ВВС Україна у поліції Одеської області.

Силовики дістали травми від газу, у цивільних - легкі травми від сутичок, додали там.

Які вимоги?

Як повідомляє кореспондент ВВС Україна, активісти хотіли потрапити на сесію міськради, яка має створити групу для розслідування причин пожежі в дитячому оздоровчому таборі "Вікторія".

Під будівлею зібралися представники ВО "Свобода", "Національного корпусу", націоналістичної організації "Сокіл" та інші активісти. Багато людей прийшли без будь-якої символіки.

Представники політичних сил, зокрема, "Свободи", вимагали покарати винних у трагедії та скандували: "Труханова - геть" (Геннадій Труханов - мер Одеси).

Громадські активісти обурювалися, що їх не пустили на сесію міськради. Під будівлею сталося кілька випадків штовханини, згодом почалися сутички, хтось розпилив сльозогінний газ, додає кореспондент ВВС Україна.

Зранку будівлю мерії Одеси очепили правоохоронці. На Думській площі та на прилеглих до неї вулицях знаходиться велика кількість поліцейських.

"Співробітниками поліції проводитимуться посилені заходи щодо пропуску осіб до будівлі міськради", - заявили у відділі комунікацій Головного управління Національної поліції в Одеській області.

Радник голови Нацполіції Одеської області Руслан Форостяк розповів ВВС Україна, що ситуація біля мерії була напруженою , вирували емоції, а в натовпі зібралося дуже багато провокаторів. "Є ознаки того, що у провокаторів може бути піротехніка, можливо, гранати", - додав він.

За словами представника Нацполіції, активісти використовують трагедію для нагнітання ситуації.

Згодом кількох активістів таки пустили на сесію Одеської міськради.

Сесія міськради проголосувала за створення групи, яка має розслідувати обставини пожежі в дитячому таборі. А мер Одеси Григорій Труханов пообіцяв оприлюднити всі документи щодо табору "Вікторія" та розповісти про причини трагедії.

Депутати Одеської міськради вирішили перенести сесію через безлади під стінами мерії.

Після цього активісти перемістилися під стіни прокуратури Одеської області, щоби висловити протест що їх не пускали на сесію міськради.

Після мітингу під прокуратурою активісти у кількості 200 осіб ще раз повернулися під мерію Одеси. Вони вимагали зустрічі з Григорієм Трухановим. Близько 15 осіб зайшли до сесійної зали, однак там вже не було депутатів.

Як повідомляє кореспондент ВВС Україна, станом на 13:40 активісти розійшлися з площі перед Одеською міськрадою.

У ніч на 16 травня в Одесі в оздоровчому дитячому таборі "Вікторія" сталася масштабна пожежа, яка забрала життя трьох дівчаток віком від 8 до 12 років. Усі вони були учасницями одного хореографічного ансамблю.

Увечері в суботу під будівлею Одеської міськради сталися сутички між ‎протестувальниками і правоохоронцями.‎ Активісти намагалися потрапити до ‎будівлі міськради. Охоронці мерії застосували сльозогінний газ.‎

Також протестувальники принесли шини. Дехто намагався встановити намети.

BBC Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ