Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Одесі помер відомий український кінорежисер

В Одесі на 84 році пішов з життя Вадим Костроменко, відомий український режисер-постановник, оператор, сценарист, письменник, Заслужений діяч мистецтв України, директор єдиного в Україні Музею кіно, - Укрінформ.

"Пішов з життя Вадим Васильович Костроменко. Один з найстаріших і найбільших майстрів вітчизняного кіномистецтва, він 60 років тому приїхав в Одесу по закінченні ВДІКу – і з того літнього дня вся його життя була пов'язана з Одесою і з нашої кіностудією. Почавши як оператор, він продовжив творити кіно як режисер-постановник, і чимало створених ним фільмів стали справжньою класикою українського кіно та телебачення", - повідомило Одеське відділення Національної спілки кінематографістів України.

Довгі роки Костроменко керував Музеєм кіно при Одеському відділенні Національної спілки кінематографістів України, незмінно цікавими були його телевізійні розповіді про нашу кіноісторію.

Неодноразово Вадима Васильовича обирали Головою Одеського відділення НСКУ, протягом тривалого періоду він був членом Правління та секретарем Національної спілки кінематографістів України.

Важка хвороба переслідувала В. Костроменка останнім часом, але все одно він залишався вірним собі і тій справі, яке десятки років тому стало справою його життя, продовжуючи і музейну діяльність, і наставництво, і роботу над новою книгою, і зйомки у фільмах.

Прощання з Вадимом Васильовичем Костроменком, який відбудеться у п'ятницю, 3 листопада, об 11.00 на Одеській кіностудії.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ