Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Одесі розгорнули 24-метровий прапор України

Урочисті церемонії з нагоди Дня державного прапора відбулися сьогодні на центральних площах Одеси - біля адміністративних будівель облдержадміністрації та міської ради. На Потьомкінських сходах розгорнули 24-метровий стяг.

У присутності представників громадськості голова ОДА Міхеїл Саакашвілі прийняв рапорт офіцера Почесної варти воїнів Одеського гарнізону, вишикуваних на площі перед будівлею ОДА, про готовність підняття Державного прапора і привітав захисників Вітчизни зі святом, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«З цим прапором я виходив на захист прав і свобод українців ще під час першого Майдану. Зараз відстоюємо під цим прапором Незалежність нашої Вітчизни», - наголосив Саакашвілі, виступаючи перед військовослужбовцями різних родів військ, представниками державних установ, священнослужителями та громадськістю міста.

Голова обласної ради Михайло Шмушкович акцентував, що «торік і в цьому році відзначення Дня державного прапора набуло особливої ваги". "Це не просто обов'язковий ритуал на тлі тих подій, які відбуваються в нашій країні. З цим прапором наші воїни йдуть в бої, захищаючи суверенітет і цілісність України, в тому числі й Одеську область на сході України".

У церемонії підняття Державного прапора біля Одеської міськради взяли участь мер Одеси Геннадій Труханов, державні службовці, воїни гарнізону, представники громадськості та школярі, яким випала честь нести Почесну вахту пам'яті.

Водночас учасники Вишиванкового фестивалю розгорнули величезний Державний прапор на Потьомкінських сходах. Цього року його довжина сягнула 24-метрів, символізуючи вік Незалежної України. Учасникам урочистих дійств акомпанував оркестр Військово-морських сил України.

 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ