Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Одесі розміновували генконсульство Росії

Сьогодні, 18 березня, о 8:10 на спецлінію "102" надійшло анонімне повідомлення про те, що в Одесі вулиця Гагарінське плато замінована. Відтак був заблокований доступ до генкосульства РФ.Приблизно о 10.00 стало відомо, що вибухівку не знайдено.

Зокрема, як повідомили в ГУ поліції в Одеській області, на місці працювали наряди поліції, спеціалісти вибухотехнічного управління та кінологи. Було вживаються заходи щодо локалізації території.

Як відомо, сьогодні, 18 березня, у РФ відбуваються так звані президентські вибори. Напередодні, 23 лютого, міністр МЗС України Павло Клімкін повідомив, що міністерство надіслало ноту МЗС РФ через вибори президента РФ на території окупованого Криму.  

"1. Рішучий протест проти виборів президента РФ на території окупованого Криму. 2. Застерегли від спроб організовувати вибори на території окупованого Донбасу. 3. Наголосили, що не може бути ніяких виборів у диппредставництвах РФ на територіії України без повного виконання перших 2 умов", - зазначив міністр.

16 березня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що громадяни РФ, за винятком дипломатів, не допускатимуться на територію російських дипломатичних установ для участі у виборах президента РФ.

МЗС Росії у зв'язку з цим заявило, що ці кроки суперечать не тільки Віденським конвенціям, а й міжнародним правозахисним нормам, зокрема, положенням Конвенції про захист прав людини і основних свобод 1950 року.

У посольстві РФ в Україні заявили, що вживатимуть усіх необхідних заходів, щоб у день голосування виборчі дільниці в російських закордонних установах в Україні були відкриті.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ