Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В одеський табір "Вікторія" знову заселили дітей

Одеський табір "Вікторія" вперше відкрився після пожежі у 2017 році, під час якої загинули троє дітей.

Начальниця міського департаменту освіти і науки Олена Буйневич зазначила, що до табору приїхали 103 дитини, здебільшого це діти пільгових категорій. Вони будуть відпочивати в таборі до 29 серпня.

Дітей заселили в кам'яні корпуси, на ремонт яких витратили понад 5 мільйонів гривень. Дерев'яні корпуси залишаються арештованими у межах розслідування.

Нагадаємо, пожежа в дитячому таборі "Вікторія" почалася в ніч на 16 вересня 2017 року. Новий двоповерховий дерев’яний корпус табору, який іще в травні міський голова Геннадій Труханов демонстрував президентові України Петру Порошенку як зразковий, згорів ущент і обвалився всього за кілька хвилин. 

Спочатку повідомлялося про загибель двох дітей унаслідок пожежі. Згодом, поліція знайшла фрагменти тіла ще однієї дитини.

Уповноважений президента з прав дитини Микола Кулеба повідомив, що всі загиблі під час пожежі — дівчата (8-річна Софія, 9-річна Настя та 12-річна Сніжана). Вони були вихованками зразкового дитячого хореографічного ансамблю "Адель".

Причиною пожежі у таборі експертиза назвала кип'ятильник, заявили в поліції.

Правоохоронці відкрили кілька кримінальних проваджень (вони вже передані до суду), в яких фігурують як підозрювані директор комплексу Петрос Саркісян, старша вихователька Наталія Цокур (Янчик), колишня заступниця мера Одеси Зінаїда Цвірінько, екс-керівник Київського відділу ГУ ДСНС в Одеській області та інспектор.

Суд ухвалив рішення тільки стосовно Цокур, яку засуджено до 3 років позбавлення волі з випробувальним терміном 2 роки. З усіх фігурантів у СІЗО тримають лише Саркісяна.

17 травня 2019-го батько загиблої дівчинки закликав відкрити провадження проти міськголови Одеси Труханова.

У травні 2019-го стало відомо, що табір "Вікторія" перед заселенням планують відремонтувати за 7 мільйонів 300 тисяч гривень.

Як повідомляло Гал-інфо, у США під час пожежі в дитячому садку загинули п’ятеро дітей.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ