Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Кримінал

В Офісі Президента прокоментували затримання їхньої чиновниці

У прес-службі ОПУ прокоментували ситуацію із затриманням керівниці одного з департаментів Офісу Президента України.

"Сьогодні співробітники НАБУ затримали керівника одного з головних департаментів Офісу Президента України. Ця особа працювала у різних відділах Адміністрації Президента з 2005 року. Для Глави держави немає "своїх" і "чужих". Корупція має бути викоренена: що вища посада корупціонера, то небезпечніші для держави зловживання з його боку", - йдеться у повідомленні.

За інформацією НАБУ, 12 листопада детективи Національного бюро під процесуальним керівництвом прокурорів САП викрили та затримали за підозрою у отриманні неправомірної вигоди учасників організованої злочинної групи, серед яких – працівниця Офісу Президента України.

Внаслідок проведення операції "під прикриттям" (негласних слідчих розшукових дій) детективи НАБУ задокументували вимагання неправомірної вигоди у розмірі 300 тис. дол. США з фізичної особи за сприяння у призначенні на керівну посаду до НАК "Нафтогаз України".

Керівницю одного з Головних департаментів Офісу Президента України, її спільницю – ексзаступницю Міністра культури України (2011 р.) – та інших учасників угруповання затримали безпосередньо після одержання першого траншу неправомірної вигоди у сумі 150 тис. дол. США.

Осіб затримано відповідно до ст.208 КПК України. Наразі здійснюються невідкладні слідчі дії, до яких залучені працівники СБУ. Вирішується питання повідомлення про підозру.

Застереження. Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, співробітницю Офісу Президента затримали на шахрайстві.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ