Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В океанаріумі США зняли дивовижне народження тисяч маленьких восьминогів (відео)

В океанаріумі США зняли дивовижне народження тисяч маленьких восьминогів.

Як повідомило ТСН, Куратор Морського дослідницького центру штату Джорджія у США Девід Дюмон зняв на відео процес народження тисяч мальків восьминога. Про це пише Daily Mail.

Спочатку Девід не зрозумів, чому в акваріумі, де був лише один восьминіг Октавій, з’явилися маленькі білі цятки. Чоловік запанікував, а згодом почав виловлювати дитинчат і поміщати у відра. Тим часом вони продовжують вилуплюватися впродовж кількох днів.  

В дослідницькому центрі восьминога вважали самцем, тому не очікували, що Октавій буде народжувати. Однак після інциденту стало зрозуміло, що він самка.

Загалом восьминіг може відкласти до 80 тисяч яєць. Під час народження самка нічого не їсть, бо захищає своє майбутнє потомство, а тому може померти.

Виловлених мальків у центрі вирішили не залишати і відпустять у дику природу, бо у неволі маленькі восьминоги не зможуть вижити.

Нагадаємо, у Британії зафільмували народження жирафеняти рідкісного підвиду. У природі він трапляється вкрай рідко. Жирафи цього виду живуть в Африці, і на волі їх лишилося всього кілька сотень. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ