Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В ООН ухвалили першу в історії резолюцію про захист прав інтерсекс-людей

Рада ООН з прав людини проголосувала за ухвалення резолюції, спрямованої на захист прав інтерсексуальних людей, що стало першою в історії такою ініціативою.

Про це пише Громадське з посиланням на Reuters.

За резолюцію, яку ініціювали Фінляндія, Південна Африка, Чилі та Австралія, 24 країни проголосували за, 23 — утрималися й жодна не проголосувала проти.

«Прийняття першої в історії резолюції про права інтерсексуальних людей знаменує знаковий прогрес у сфері прав людини», — написала постійна представниця США в Раді ООН з прав людини Мішель Тейлор.

Як пише видання, ця резолюція закликає держави «боротися з дискримінацією, насильством і шкідливими практиками щодо людей зі вродженими варіаціями статевих ознак й усунути їхні першопричини», а також допомогти інтерсекс-людям «реалізувати право на найвищий досяжний рівень фізичного і психічного здоров'я».

У ній також міститься прохання до Управління верховного комісара ООН з прав людини опублікувати доповідь, у якій «детально розглядаються дискримінаційні закони й політика, акти насильства та шкідливі практики щодо людей зі вродженими варіаціями статевих ознак у всіх регіонах світу». 

За даними експертів ООН, 1,7% немовлят народжуються інтерсексуальними — тобто мають статеві ознаки, які не відповідають бінарним поняттям чоловічої або жіночої статі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ