Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В ООН засудили удари рф по Бериславу, внаслідок яких загинули французькі волонтери

Гуманітарний координатор ООН в Україні Деніз Браун засудила удари, унаслідок яких загинули й дістали поранень гуманітарні працівники.

Про це повідомляє Інтерфакс

"Я глибоко засмучена трагічною новиною про те, що двох гуманітарних працівників неурядової організації HEKS/EPER було вбито, а решта дістали поранень унаслідок удару 1 лютого на півдні України. У цей жахливий час я подумки з їхніми родинами та колегами. Я була шокована, коли дізналася, що по їхніх машинах було завдано удару так само, як це сталося під час трагічного інциденту в місті Часів Яр на сході України лише тиждень тому, коли під удар потрапив автомобіль із гуманітарною допомогою й постраждав гуманітарний працівник", - заявила Браун.

Вона нагадала, що минулого року в Україні загинули або були поранені 50 гуманітарних працівників. 11 із них загинули під час виконання своїх обов'язків.

"З початку року ці постійні удари, схоже, навіть збільшилися. Лише в січні дістали поранень п'ятеро гуманітарних працівників. І це відбувається в той час, коли люди в прифронтових громадах уже стикаються з дуже складною гуманітарною ситуацією, оскільки вторгнення Російської Федерації вплинуло на всі аспекти їхнього повсякденного життя", - наголосила Браун.

"Міжнародне гуманітарне право забороняє удари по гуманітарних працівниках. Постійне порушення міжнародного гуманітарного права має бути предметом постійної уваги у світі", - закликала вона.

Як повідомлялося, 1 лютого стало відомо, що внаслідок російського удару по Бериславу загинуло двоє волонтерів, громадян Франції, ще троє іноземних громадян дістали легких травм.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ