Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

"Львівгаз" відреагував на звинувачення "Іскри"

​Відділ зв'язків з громадськістю та пресою ПАТ "Львівгаз" поширив повідомлення у, якому спростував претензії єдиного в Україні виробника ламп ПАТ "Іскра". Нагадаємо, йдеться про суперечку довкола газогону "ГРС Винники-Іскра", яким подається газ на ПАТ "Іскра". Газовики сказали, що 16 травня "вирубають" газ. На "Іскрі" використовують скловарні печі, які працюють в безперервному режимі, Отож, припинення подачі газу може призвести до руйнування печей і зупинки підприємства.
104.ua

Подаємо відповідь «Львівгазу»  без змін: 

« • Ані ПАТ «Іскра», ані ТОВ «Спекртгаз» не мають права власності на цей газопровід, оскільки газорозподільні мережі (вони самі вказують, що з них газом живляться споживачі) апріорі не могли бути приватизовані, діяла і досі діє законодавча заборона на таку приватизацію.

• Прокуратура в судовому порядку намагається повернути цей газопровід в державну власність і стверджує про незаконність його приватизації, справа ще розглядається в суді, наразі ще немає рішення, яке вступило у законну силу.

• Поліцією Львівської області розслідується кримінальна справа за фактом підробки ТОВ «Спектргаз» документів, які це підприємство подавало в НКРЕКП для отримання ліцензії, справа на стадії досудового слідства.

Львівська «Іскра» може зупинитись - через конфлікт з "Львівгазом"

• З 01.01.2014 р. ПАТ «Львівгаз» не користується трубою, що підтверджено судовим рішенням. «Іскра»  через спірний газопровід отримує газ безпосередньо від державної компанії ПАТ «Укртрансгаз» (прямий споживач), ба більше, підписала з УТГ акти розмежування меж приналежності трубопроводів, тому до чого тут ПАТ «Львівгаз» ?

• Яке відношення до неврегульованих питань між «Укрантрагсгаз» та «Іскрою» мають побутові споживачі і те, що Львівгаз прокладає резервну вітку для забезпечення їх безперебійним постачанням газу?

• Враховуючи тривалість існування проблеми спірного газопроводу «Іскри», постійні спроби Іскри самостійно, або через «Спектргаз» маніпулювати цією, по суті, державною трубою, небажання платити за транспортну роботу, через, що відповідно, виникають ризики призупинення транспортування газу цією трубою зі сторони ПАТ «Укртрансгаз» - ПАТ «Львівгаз» прийняв рішення реконструювати газорозподільну мережу міста та в рамках цієї реконструкції побудувати резервну нитку газопроводу. Мета такої реконструкції – гарантовані (не залежно від дій Іскри) поставки газу населенню. Той факт, що Іскра усіляко намагається перешкодити цій реконструкції (скарги в ДАБІ, голові ОДА, меру, Презеденту, а також фізична перешкода) говорять лише про одне – схоже «Іскра» намагається використати побутових споживачів у якості заручників захищаючи свої шкурні інтереси з недоплати транспортного тарифу, здешевлення виробництва «джерел світла».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ