Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

В РФ через позов «кухаря Путіна» арештували рахунки та квартиру Навального

Російські пристави арештували 27 серпня особисті рахунки та квартиру опозиціонера Олексія Навального — через тиждень після його отруєння «Новічком».

Про це повідомляє прессекретарка Навального Кіра Ярмиш у Twitter, передає Громадське.

Також арештували рахунки YouTube-координаторки Навального Любові Соболь та рахунки «Фонду боротьби з корупцією», який заснував опозиціонер.

Причиною арешту став позов від компанії «Московский школьник», яка належить близькому соратнику президента Росії Володимира Путіна — Євгену Пригожину, відомому як «кухар Путіна». Також ця людина керує приватної військовою компанією «Вагнера».

У грудні 2018 року в Москві стався спалах дизентерії серед шкіл та дитячих садочків. На каналі опозиціонера «Навальный Live» вийшло декілька відео, у якому епідемію пов'язували з продуктами, які до навчальних закладів поставляли компанії Пригожина «Московский школьник» та «Конкорд».

Пригожин звернувся до суду з вимогою спростувати цю інформацію. Арбітражний суд Москви задовольнив позов та розпорядився стягнути з Навального, ФБК і Соболь по 29,2 млн рублів та видалити YouTube-ролик. Зараз же, нагадаємо, Навальний проходить реабілітацію у Німеччині після отруєння в Росії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ