Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В СБУ розповіли хто винен у нападах на храми РПЦ в Україні

Напади на культові споруди УПЦ Московського патріархату були організовані з окупованих територій спецслужбами Російської Федерації.

Про це заявив глава СБУ Василь Грицак на координаційній раді керівників правоохоронних органів з приводу майбутніх виборів, передає видання today.ua.

"Напади на культові споруди Московського патріархату організовані з території окупованого Донбасу. У нас є підтверджені дані про це", — заявив Грицак.

Він додав, що плани дестабілізації та розпалювання релігійної ворожнечі в Україні "узгоджувались в Ростовському управлінні ФСБ".

Метою нападів на храми Української православної церкви Московського патріархату в СБУ вважають дестабілізацію ситуації в Україні з боку Росії і залякування священиків УПЦ МП.

Раніше СБУ повідомляла про те, що спецслужби Росії шукають людей, готових за гроші підпалювати храми Української православної церкви Московського патріархату.

Як повідомлялося, спецслужби РФ пропонують підлеглими з "ЛНР" і "ДНР" 2 тисячі доларів за підпал храмів Московського патріархату. У зв’язку з цим громадян України закликають до пильності і при отриманні подібних "пропозицій заробити" негайно повідомляти в СБУ за номером 0 800 501 482.

Нагадаємо, на Дніпропетровщині невідомі закидали "коктейлями Молотова" церкву Московського патріархату.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ