Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У селі біля Львова відкрили пам’ятник Героям Небесної Сотні

Сьогодні, 18 лютого, поблизу Львова у селі Сокільники урочисто відкрили пам’ятник загиблим на Майдані патріотам. Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

В присутності першого віце-прем’єр міністра України  Степана Кубіва, голови Львівської ОДА Олега Синютки, мешканців Сокільник та громадськості пам’ятник освятили.

«За останніх чотири року, мабуть, не один із нас зловив себе на думці, що ми стали іншими, ми багато чого переосмислили і зрозуміли, що у цьому світі рахуються тільки із сильними. Ми стали сильнішими. Усе залежить від нас. Кожен з нас на своєму місці має робити те що від нього залежить. Патріоти на Майдані гинули не за себе, а за нас, в наших силах перетворити Україну та сильну, квітучу, нездоланну державу», - зазначив від час урочистостей Олег Синютка.

 Опісля освячення пам’ятника  усі присутні вшанували загиблих на Майдані покладанням квітів та лампадок.

«Хто як не я. Так казав мені чоловік, коли тривала Революція Гідності. Він не міг сидіти вдома і готовий був покласти життя за свою землю. Він був патріотом своєї країни, своїх малих Сокільник та своєї нації. І він завжди знав, що Україна буде", - поділилась спогадами про Героя Небесної Сотні Андрія Дигдаловича його дружина Наталія Дигдалович.

На завершення урочистостей під звуки "Боже великий, єдиний..." діти випустили в небо білі кульки на згадку про тих, хто поклав свої життя за українську державу.

Окрім того, за високу професійну майстерність, вагомий особистий внесок у розвиток українського мистецтва та створення пам’ятника скульптору Василеві Гурмаку оголосили Подяку голови облдержадміністрації.  

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ