Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Середземному морі врятували 700 біженців

Рятувальники у Середземному морі доправили в безпеку 700 мігрантів протягом п'ятниці, 3 листопада, повідомляє агенція Reuters з посиланням на речника італійської берегової охорони, - DW.

При цьому було виявлено тіла 23 біженців із затонулого гумового човна. Це сталося під час операції, яку проводив іспанський корабель, залучений до операції "Софія" європейських військово-морських сил Середземномор'я.

Загалом же, як зазначають в італійській береговій охороні, цього дня було проведено шість рятувальних операцій, що стало одним з найскладніших днів для рятувальників за останні місяці. При цьому в середу, 1 листопада, було врятовано 900 біженців, семеро загинули.

За інформацією міністерства внутрішніх справ Італії, за перші десять місяців 2017 року до країни прибули 111 тисяч шукачів притулку, що на 30 відсотків менше, ніж попереднього року, повідомляє агенція AFP. У той же час міжнародна організація з міграції повідомляє, що загалом до Європи за цей час прибуло 150 тисяч шукачів притулку, а 2826 людей загинули у дорозі.

DW

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ