Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

В Шипіловому на Луганщині люди, які ховались у підвалі, перестали виходити на зв’язок

11 людей, які ховались в підвальному приміщенні в Шипіловому на Луганщині, перестали виходити на зв’язок.
фото - t.me/luhanskaVTSA

Про це у своєму Телеграм-каналі повідомив очільник Луганської ОВА Сергій Гайдай.

За його словами, пожежні загони здійснювали рятувальну операцію скільки цього дозволяла безпекова ситуація.

"Однак росіяни практично не зупиняють вогонь по мирних помешканнях наших жителів. Неможливо до кінця розібрати завали ані в Білогорівці, ані в Шипіловому. 8 травня 24 рази вони цілили по населенню Луганщини. У Сєвєродонецьку загинула жінка. У Білогорівці – два закарпатських волонтери. Серед постраждалих в Білогорівці, звісно, є діти. Як і поранену дитину з Привілля їх госпіталізовано до Дніпра.

Ворог продовжує нищити промисловість та об’єкти критичної інфраструктури. Ввечері втретє снарядами влучив в нафтопереробний завод.

А протягом дня росіяни зруйнували потужності Попаснянського водоканалу, які ще функціонували. Тепер води не буде ні в містах і селах, підконтрольних Уряду України, ні в окупованих в 2014 році", - зазначив Гайдай.

Він зауважив, що за підтримки авіації та артилерії основні зусилля ворог зосередив на спробі взяття від контроль Рубіжного та підготовці до продовження наступальних дій в напрямку Лисичанська, збільшив вогневий вплив, намагається прорвати оборону наших військ.

"Втім, на території Луганської та Донецької областей успішно відбито шість атак росіян, знищено 20 танків, одну артилерійську систему, 28 одиниць бойової броньованої техніки, один спеціальний броньований автомобіль та п’ять одиниць автомобільної техніки.

Підрозділи ППО збили три безпілотні літальні апарати типу "Орлан-10"", - додав очільник Луганщини.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ