Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

В Славсько завдали збитків екології на майже 2,5 млн грн

За процесуального керівництва Стрийської окружної прокуратури повідомлено про підозру двом директорам комунального підприємства за фактом порушення правил екологічної безпеки групою осіб (ч. 2 ст. 28, ст. 236 КК України).

За даними слідства, у Славсько підозрювані протягом 2018-2022 років незаконно захороняли сміття на забороненому для використання місцевому полігоні твердих побутових відходів. Про це повідомили в пресслужбі Прокуратури Львівщини.

Попередньо, між селищною радою та комунальним підприємством було укладено договір про надання послуг з вивезення побутових відходів. Згідно з його умов відходи мали вивозити на діючий Стрийський полігон твердих побутових відходів.

Проте службові особи створювали лише документальну видимість утилізації сміття за визначеним договором місцем. А насправді вивозили його на Славський закритий полігон.

Внаслідок таких дій спричинено екологічне забруднення земель поряд з полігоном, прибережної захисної смуги та поверхневих вод місцевої річки. Загальна сума збитків становить майже 2,5 млн грн.

Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів та відсторонення їх від займаних посад.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Стрийського районного управління поліції Головного управління Національної поліції у Львівській області за оперативного супроводу Управління СБ України у Львівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ