Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В США дозволили використання лікарського засобу на основі марихуани

Адміністрація відповідальна за контроль якості продуктів та ліків офіційно ухвалила ліки Epidiolex які створені на основі каннабідолу – хімічного інгредієнту марихуани.

Ліки будуть використовувати для лікування двох рідкісних форм епілепсії. При цьому дозволено використовувати їх вже з двох років. В той же час новий засіб не є медичною марихуаною, а тому не буде цікавим наркозалежним людям та не викликатиме залежність.

Відпускатимуться нові ліки в якості сиропу з ароматом полуниці.

«Результати дослідження слугують нагадуванням про те, що програми здорового розвитку, які правильно оцінюють активні інгредієнти, які містяться в марихуані, можуть привести до відкриття важливих медичних методів лікування», – сказав керівник агентства Скотт Готліб.

Під час дослідження нового лікарського засобу було залучено понад 500 дорослих та дітей з важкою формою захворювання. При цьому виробник препарату британська фармацевтична компанія GW Pharmaceuticas була вимушена постійно долати юридичні перепони саме через те, що за основу лікарського засобу взято один з хімелементів марихуани.

МедПросвіта

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ