Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В УДЦР розповіли про стан впровадження 4G в Україні

На початок жовтня операторам видано майже 9 тисяч дозвільних документів на експлуатацію базових станцій 4G. Про це повідомили в прес-службі УДЦР на своїй Facebook сторінці..

Три найбільших оператори мобільного зв’язку, які отримали ліцензію на 4G-зв'язок в діапазоні 1800 МГц, в перших числах жовтня у більшості областей України включили 8911 базових станцій.

Він, зокрема, зазначив, що оператори вже отримали 7 396 дозволів для запуску базових станцій в діапазоні 1800 МГц.

«Ще 1515 базових станцій працюють в тестовому режимі, після чого вони також отримають дозволи. Тобто реально зараз включено 8 911 базових станцій, - сказав Вадим Гулько.

За словами виконавчого директора, в діапазоні 2600 МГц операторам сумарно було видано 1439 дозволів на роботу базових станцій, ще 12 знаходяться в режимі тестового включення.

За повідомленням інформаційного видання, 4G-мережа оператора «Київстар» вже охопила 3,41 тис населених пунктів в 23 областях України, де проживає понад 20 мільйонів громадян.

У компанія lifecell доступ до мережі 4G отримали 21,9 млн. мешканців в 2 123 населених пунктах у всіх 24 областях.

Покриття компанії "Vodafone Украина" присутнє у 19 областях, а перевагами цієї технології можуть скористатися понад 16 мільйонів українців.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ