Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В УГКЦ повідомили що не виконуватимуть декларацію Папи Римського Франциска

Глава Української греко-католицької церкви Святослав заявив, що для вірян УГКЦ декларація Папи Римського Франциска, яка дозволяє благословляти одностатеві пари, "не має правової сили".
Фото Олена Ляхович, Гал-інфо

22 грудня 2023 року, глава Української Греко-Католицької Церкви Святослав, опублікував комунікат щодо нещодавньої Декларації Дикастерії віровчення про душпастирське значення благословень в Латинській Церкві.

У комунікаті глава УГКЦ Святослав наголосив, що ця Декларація стосується винятково Латинської Церкви і не має юридичної сили для УГКЦ, яка є однією зі Східних Католицьких Церков і має свою власну богословську та канонічну спадщину.

Він також підкреслив, що візантійська традиція надає інше значення поняттю "благословення", ніж у латинському обряді. Благословення священника чи єпископа є невід'ємною частиною літургійного жесту і не може суперечити вченню Церкви.

Святослав закликав духовенство УГКЦ уникати двозначних дій та висловлювань, що можуть ввикривлювали чи спотворювали Боже слово та вчення Церкви.

"Очевидно, що благословення з боку священнослужителя завжди має євангелізаційний і катехитичний вимір, тому в жодному разі не може суперечити вченню Католицької Церкви про сім’ю як вірний, нерозривний і плідний союз любові між чоловіком та жінкою, який Господь наш Ісус Христос підніс до гідності Святого Таїнства Подружжя", - зокрема зазначено в комунікаті Святослава.

Нагадаємо, 18 грудня Ватикан дозволив католицьким священникам благословляти гомосексуальні пари.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ