Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Надзвичайні події  |  Війна з Росією

В Україні 14 складів боєприпасів. Де може рвонути наступного разу?

В України залишається усього 14 складів боєприпасів. Склади старі, противник про них прекрасно знає, нічого секретного в цьому немає. Про це на своїй сторінці у соціальній мережі Фейсбук розповів військовий експерт, головний редактор видання «Цензор.нет» Юрій Бутусов.

«На цих складах бракує особового складу через директиви начальника Генштабу про обмеження чисельності військовослужбовців у частинах озброєння на арсеналах від 7 лютого 2017 року Д-05, і через відрядження частини військовослужбовців арсеналів для проходження служби в інших військових частинах - це згідно інший директиві Генштабу», - написав Юрій Бутусов.

Він зазначив, що катастрофа в Калинівці показала, що військове командування не виконує в повному обсязі Перспективний план розвитку організації зберігання боєприпасів від 26 квітня 2017 року, який був розроблений після вибуху в Балаклії усіма силовими структурами при координації РНБО при президенті України.

«Це створює ризики, про які слід попередити заздалегідь. Надії на здоровий глузд з боку керівництва Генштабу, яке не забезпечує виконання своїх власних планів і інструкцій з безпеки немає. Генерали реагують добре тільки на скандал і на суспільний резонанс.

За оцінками військових фахівців, в зоні ризику зараз слід відзначити такі арсенали:

1. 47-й арсенал Командування Сухопутних військ, (Хмельницька обл., С. Цвітоха, в / ч А-1358).

2. 6-й арсенал (Чернігівська область, Ічня, в / ч А1479)

3. 222-я центральна артилерійська база боєприпасів (Черкаська обл., С. Розсішки, в / ч А-1588)

4. тисячі триста двадцять два-а артилерійська база боєприпасів (Житомирська обл., С. Ушомир, в / ч А-1796)», - написав експерт.

Юрій Бутусов додав, що основною проблемою є брак особового складу та інженерної техніки на арсеналах, що не забезпечує нормальну охорону, розосередження і укриття боєприпасів.

«Поповнення особовим складом дозволило б швидко посилити безпеку арсеналів. Начальник Генштабу повинен скасувати свою неадекватну директиву Д-05 від 7.02.17 щодо обмеження набору контрактників в Вінський частини Озброєння ЗСУ, і заборонити прикомандирування особового складу арсеналів до інших військових частин, повернути всіх прикомандированих негайно. Зволікання в цьому питанні просто злочинно», - вважає Юрій Бутусов.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ