Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

В Україні будуть по-новому контролювати операції з землею

Державна служба з питань геодезії, картографії та кадастру розробляє систему моніторингу земельних відносин, необхідну для своєчасного запуску ринку землі.

Про це інформують на офіційному сайті Держслужби.

Згідно з повідомленням, в системі будуть відображені дані Державного земельного кадастру та реєстру прав на нерухоме майно, транзакції із земельними ділянками, податки на землю, судові спори та дані про приватизацію.

Також система показуватиме діапазон коливання цін на землю (від мінімальної до максимальної), місце розташування земельних ділянок, інформацію про власників, загальна площа земельних наділів яких перевищує 100 га тощо.

"Ця інформація є необхідним фундаментом для розробки обґрунтованої державної політики у сфері земельних відносин. Разом з тим загальна доступність таких даних є основою прозорості земельної сфери", – наголосив в.о. голови Держгеокадастру Сергій Завадський.

У відомстві зазначили, що моніторинг дозволить аналізувати, виявляти тенденції та проблеми у сфері земельних відносин на рівні як районів та областей, так і країни в цілому.

Наприкінці лютого 2021 року Держгеокадастр презентував портал національної інфраструктури геопросторових даних, що сприятиме повній цифровізації всіх процесів і даних в країні.

У Геопортал відкритих даних вже внесли понад тисячу наборів відомостей про ландшафт України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ