Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Україні число затриманих нелегальних мігрантів збільшилося на 20%-30%

Більше 1000 нелегальних мігрантів прикордонники затримали тільки на «зеленій» ділянці кордону. Про це Голова Держприкордонслужби України розповів на телеканалі UATV у програмі «Лицом к лицу», повідомила прес-служба відомства.

Голова прикордонного відомства зауважив, що у порівнянні з минулим роком число затриманих нелегальних мігрантів збільшилося на 20%-30%. Він також додав, що збільшення потоків нелегальної міграції спостерігається через канали легального в’їзду  в Україну - аеропорти, автомобільні пункти пропуску. Нелегали прибувають у нашу країну нібито не маючи намірів прямувати до ЄС,  а згодом прикордонні підрозділи затримують їх на західних ділянках кордону – у Закарпатській, Львівській та Чернівецькій областях.

Загалом найбільше серед затриманих нелегалів на «зеленій» ділянці кордону фігурували громадяни В’єтнаму, Бангладеш, Шрі-Ланки, Туреччини, Пакистану, Марокко, Іраку, Індії та Молдови. Більшість з них поза пунктами пропуску намагались потрапити до країн ЄС у пошуках кращих умов для життя, зокрема через кордон зі Словаччиною – 400 осіб та Польщею – 240 осіб.

Всього з початку року співробітники прикордонного відомства затримали понад 3 тисячі нелегалів.

Більшість з них, а це 1950 осіб, порушили правила перебування в Україні. «Лідерами» у цій категорії є громадяни Молдови, Росії, Болгарії, В’єтнаму, Узбекистану.

Крім того, під час прикордонного контролю в пунктах пропуску співробітники Держприкордонслужби відмовили у в’їзді на територію України понад 4,2 тисячам потенційним нелегальним мігрантам. Переважно це громадяни Молдови, РФ, Іраку, Туреччини, Таджикистану, Нігерії, Лівії, Грузії, Азербайджану та Індії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ