Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Україні дозволили купувати авто разом з наявним номерним знаком

При укладенні договору купівлі-продажу та перереєстрації транспортного засобу в сервісному центрі МВС, можна передати безоплатно номерні знаки від попереднього власника новому власнику. Це не стосується платних та індивідуальних номерних знаків.

Фото: Depositphotos

Про це повідомили в Головному сервісному центрі МВС.

"Такі зміни зокрема вносяться і для того, аби у майбутньому при укладанні договору купівлі-продажу самостійно через застосунок Дія або через Електронний кабінет водія, була опція купити авто разом із номерним знаком державної реєстрації", — пояснюють у сервісному центрі.

Тепер при укладенні договору купівлі-продажу та при перереєстрації транспортного засобу в сервісному центрі МВС, попередній власник може безоплатно передати номерні знаки новому власнику, окрім номерних знаків із відповідною комбінацією цифр та індивідуальних номерних знаків. 

"Номерні знаки з відповідною комбінацією цифр — платні номерні знаки державної реєстрації — можна передавати лише за умови оплати їх вартості. Тобто, у разі перереєстрації транспортних засобів, за якими вони закріплені, через зміну їх власників, коли покупець виявить бажання отримати ці ж платні номерні знаки, то йому потрібно буде сплатити їх вартість сервісному центру МВС",  ідеться там.

Варто зауважити, що у випадку передачі платних чи індивідуальних номерних знаків між родичами — іншому з подружжя, батькам, дітям — сплачувати за них ще раз не вимагається. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ