Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

В Україні легалізують дачні самобуди до 300 кв. м

В Україні набрав сили закон № 2363-VІІІ щодо продовження терміну прийняття в експлуатацію будівель, зведених без дозвольних документів. Про це повідомив "Голос України".

Відтепер орган державного архітектурно-будівельного контролю зобов'язаний упродовж 10 робочих днів із моменту подачі заяви власниками земельних ділянок безкоштовно прийняти в експлуатацію будівлі без дозвільних документацій.

Під амністію потрапляють тільки ті будівлі, що за класом належать до об'єктів із незначними наслідками (до 20 людей, що постійно перебувають на об'єкті; до 50 осіб, що періодично перебувають; до 100, що перебувають поза об'єктом).

Згідно легалізацією, не штрафуватимуть за будівництво без отримання документів на право виконання робіт та за експлуатацію або використання об'єктів будівництва, не прийнятих у експлуатацію.

Йдеться про збудовані у період з 5 серпня 1992 року до 9 квітня 2015 року індивідуальні (садибні) житлові будинки, садові, дачні будинки загальною площею до 300 кв м, господарські (присадибні) будівлі і споруди загальною площею до 300 кв. м, а також збудовані до 12 березня 2011 року будівлі і споруди сільськогосподарського призначення.

Еспресо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ